torsdag 6 oktober 2011

Carbomin - ett mineralpreparat för syra-bas-balansen


Innhåll: Natrium, kalcium, kalium, magnesium och zink.

Vår förorenade miljö leder till att åkrarna, som skall ge oss vårt dagliga bröd, på vissa ställen är så sura att de behöver kalkas. Åven vår kropp kan bli sur och behöver tillskott av basiska ämnen, bl.a. kalk, för att genom sitt buffertsystem motverka försurning av vår kropp.

Inom medicin börjar man intressera sig för ett eventuellt samband mellan vissa sjukdomar och översyrlighet i vår kropp. Vissa studier visar att översyrlighet förstärker sjukdomssymtom såsom allergier, led- och muskelbesvär, urkalkning av skelettet, sköra naglar och sprött hår. En del kallar dessa sjukdomar för syrasjukdomar.

Bräutigam's vitlökssaft

Vitlöken är idag en av de mest genomforskade växter och anses tillhöra morgondagens medicin. Vetenskapliga studier har visat att vitlöken har följande verkan på hjärta och cirkulation: blodkärlsvidgande, motverkar åderförkalkning samt sänker blodfetterna. Den motverkar blodproppsbildning, är blodtryckssänkande och förbättrar blodcirkulationen. När det gäller immunförsvaret har den en antibiotisk verkan mot både bakterier och svamp samt stärker immunförsvaret. Uppkomsten av 'sjuka' tarmbakterier motverkas.


Vitlöken är ett medel mot åldrandets symptom av högsta rang. Djurförsök har visat att den kan få åderförkalkningar att delvis tillbakabildas. Det finns även studier som ger stöd för att vitlök motverkar cancer. Små doser vitlök stimulerar även tarmmotoriken. Det betyder att tarmförslappning, som leder till förstoppning, motverkas.

Broccoli

Forskare vid University of California har kommit fram till att broccoli innehåller biokemikalien SULFORAFAN, ett ämne som hjälper immuncellerna att fungera bättre. Sulforafan har också en god inverkan när det gäller att förebygga och behandla cancer, diabetes och högt blodtryck.